Friday, February 14, 2014

Η εκκλησία στηρίζει τον πρόεδρο


Στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για επίλυση του κυπριακού δίνει ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο προκαθήμενος της εκκλησίας ανέφερε ότι το κοινό ανακοινωθέν είναι ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινούνται οι συνομιλητές. Δεν είναι, είπε, το τέλος του κυπριακού προβλήματος.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε όσο μπορούσε να το κάνει καλύτερο. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο ίδιος διαπίστωσε κάποια σημεία του ανακοινωθέντος τα οποία δεν τον είχαν ικανοποιήσει. Όταν όμως ενημερώθηκε από διεθνολόγους και συνταγματολόγους οι εξηγήσεις που πήρε, είπε, τον ικανοποίησαν.

«Μου είπαν επί λέξει ότι αν αυτό το έγγραφο ανήκε σε κάποια άλλη χώρα θα περνούσε απαρατήρητο» επεσήμανε ο αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του κόσμου και υπέδειξε να επιδειχθεί ενότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να συμπαρασταθούν στην κυβέρνηση και στο συνομιλητή και να υπάρξει ομογνωμία για στήριξη του πρόεδρου.

Δεν πρέπει, υπέδειξε, να περάσει οτιδήποτε αρνητικό και να τεθεί στο δημοψήφισμα. Κάτι τέτοιο, τόνισε, θα είναι τραγικό.

«Χρειάζεται εθνική εγρήγορση όλων» σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος και αποκάλυψε ότι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο προς τον οποίο έκανε τις υποδείξεις αυτές.

Πρόσθεσε ότι «αν θα φύγει ή όχι από την κυβέρνηση το ΔΗΚΟ είναι δουλειά του ιδίου το κόμματος τους. Αυτό που θα συμβούλευα όλους είναι να υπάρξει ενότητα».

Η εκκλησία στηρίζει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε, και κάλεσε τον κυπριακό να ενωθεί και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στις συνομιλίες για να μην περάσει οτιδήποτε αρνητικό.

Πρόσθεσε ότι «αν θα φύγει ή όχι από την κυβέρνηση το ΔΗΚΟ είναι δουλειά του ιδίου του κόμματος. Αυτό που θα συμβούλευα όλους είναι να υπάρξει ενότητα».

Η εκκλησία στηρίζει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε, και κάλεσε τον κυπριακό λαό να ενωθεί και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στις συνομιλίες για να μην περάσει οτιδήποτε αρνητικό.

Σε ερώτηση αν οι απόψεις που διατυπώνει απηχούν και τις απόψεις των υπολοίπων μελών της ιεράς συνόδου, ο προκαθήμενος απάντησε:

«Νομίζω ναι. Ο πρόεδρος μου ανέφερε ότι θα διευθετηθεί να έρθει ο ίδιος ενώπιον της ιεράς συνόδου για να ενημερώσει τα μέλη της. Εξ’ όσων γνωρίζω και τα υπόλοιπα μέλη της ιεράς συνόδου στηρίζουν τις προσπάθειες του προέδρου.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του προέδρου του ΔΗΚΟ να μην επιτρέψει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώσει το ΕΓ του κόμματος ο αρχιεπίσκοπος είπε:

« Έχουμε δημοκρατία και το ΔΗΚΟ μπορεί να πάρει τις δικές του αποφάσεις. Προσωπικά είπε στο ΔΗΚΟ ότι άλλο αν θέλει να φύγει από την κυβέρνηση και άλλο αν θα πρέπει να συμπαρασταθεί και να ενωθεί με τις άλλες δυνάμεις, διότι η ουσία του προβλήματος είναι να πάνε καλά οι συνομιλίες, ώστε αυτός ο λαός, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, να ζήσουν ευτυχισμένοι στον τόπο των πατέρων τους. πηγη: stockwatch.com.cy

No comments:

Post a Comment