Sunday, February 23, 2014

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο ανήλικος Έλληνας και ο 24χρονος Γεωργιανός για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο ανήλικος Έλληνας και ο 24χρονος Γεωργιανός που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη Φωτίου Ζαχαρόπουλου τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στη Χώρα Τριφυλίας, μετά τις χθεσινές απολογίες τους.

Οι δύο κατηγορούνται για: ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα κατά συναυτουργία, ληστεία τελεσθείσα κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού, ενώ ο ανήλικος Έλληνας κατηγορείται, επίσης, για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων ήταν πολύωρες και εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο μεν ανήλικος Έλληνας επανέλαβε πως οι δυο τους πήγαν μαζί στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, αλλά το έγκλημα διέπραξε ο  Γεωργιανός, ενώ από την πλευρά του ο 24χρονος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην τραγική υπόθεση που έχει συγκλονίσει την περιοχή και το πανελλήνιο.

Ο ανήλικος Έλληνας

Στις 12 το μεσημέρι μετήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας ο ανήλικος Έλληνας. Η υπεράσπισή του πρότεινε μάρτυρες οι οποίοι και εξετάστηκαν, ενώ λίγα λεπτά μετά τη 1.30 το μεσημέρι πέρασε και ο ίδιος την πόρτα του ανακριτή. Η απολογία του διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Στη διάρκειά της ο ανήλικος επέμεινε στην αλήθεια, όπως φέρεται να είπε, και επανέλαβε όσα ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, εμμένοντας ακριβώς σε αυτά, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, δηλαδή ότι, όπως ήδη έχουμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του «Θ», με τον Γεωργιανό έκαναν παρέα τον τελευταίο χρόνο και εκείνο το βράδυ έψαχναν να βρουν χρήματα. Ο Γεωργιανός τού είπε ότι ξέρει πού θα βρουν και να τον ακολουθήσει. Πήγαν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, όπου ο ανήλικος υποστηρίζει ότι δεν είχε ξαναπάει. Εκεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Γεωργιανός τού ζήτησε να περιμένει στο χολ και αυτοί μπήκαν στο δωμάτιο. Δέκα λεπτά μετά, λέει, άκουσε φωνές για τα χρήματα που έδινε ο αρχιμανδρίτης στο Γεωργιανό και είδε τον 54χρονο να βγαίνει γυμνός και τον Γεωργιανό να τον ακολουθεί και να τον χτυπά με σιδερογροθιά. Ο αρχιμανδρίτης έπεσε στο πάτωμα και ο Γεωργιανός - σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε και στην Αστυνομία ο ανήλικος - τον έπνιξε με το πουκάμισο.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι είχε σαστίσει από τα όσα διαδραματίζονταν μπροστά του και δεν αντέδρασε, αλλά ακολούθησε τις οδηγίες του φίλου του. Τράβηξαν το άψυχο σώμα του 54χρονου πάνω σε ένα χαλί και τον σκέπασαν. Αμέσως μετά έψαξαν το σπίτι και τα ξημερώματα έφυγαν.

Ο 24χρονος Γεωργιανός αρνείται κάθε ανάμειξη

Αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία ο 24χρονος Γεωργιανός, η απολογία του οποίου ξεκίνησε το απόγευμα και ολοκληρώθηκε μετά τις 9.00 το βράδυ. Όπως προαναφέραμε, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να ομολογήσει πως ήταν στο σπίτι του ιερωμένου, ενώ δεν ήταν, εξαιτίας πιέσεων που δέχθηκε από την Αστυνομία, καθώς και από βίαιη συμπεριφορά απέναντί του κατά την προσαγωγή και κράτησή του. Μάλιστα, είπε πως δεν έχει πάει ποτέ στο σπίτι του δολοφονηθέντος αρχιμανδρίτη. πηγη: tharrosnews.gr

No comments:

Post a Comment